مصاحبه با دکتر لیلی محمدی جرجافکی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید حوزه های تخصصی حرفه ای هر دانشگاه
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه ها
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا
1-لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاهها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی بعنوان هیئت علمی وارد دانشگاه شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
لیلی محمدی هستم دکترای بهداشت محیط از سال 98 به عنوان هیات علمی افتخار همکاری با دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را دارم البته از سال 81 تحت عنوان کارشناس فعالیتم را در علوم پزشکی زاهدان شروع کردم و سال 89 کنکور ارشد پذیرفته شدم و بلافاصله در سال 93 در مقطع دکترا مشغول به تحصیل شدم. بعد از فراغت از تحصیل در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه به عنوان فناور، مسئول مالکیت فکری، مسئول دبیرخانه فن بازار ملی سلامت فعالیت داشتم در فراخوان سال 98 مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری پذیرفته شدم و چندماه بعد معاون پژوهشی آن مرکز شدم همزمان با گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت هم در تدریس همکاری داشتم در حال حاضر معاون آموزشی پژوهشکده سلولی ملکولی، مسئول بسته کارآفرینی و کسب و کارهای دانش بنیان کلان منطقه 8، دبیر کارگروه علمی جوانی جمعیت دانشگاه هم هستم .
2-لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیاد های آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
HIndx فعالیت من در اسکاپوس 17 است و 44 مقاله در ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی در پایگاههای مختتلف پژوهشی به چاپ رسانده ام، مجری طرحهای زیادی در سطح دانشگاه خودمان یا مشترک با دانشگاههای دیگر بوده ام.
3-طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکترا را کسب کردید و در زمان حال اخذ مدرک دکترای تخصصی حرفه ای رشته شما را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
من تیر ماه 92 در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شدم شهریور در فراخوان شرکت کردم و بهمن 92 به عنوان دانشجوی دکترا شروع به تحصیل کردم. اردیبهشت 97 هم دفاع پایان نامه و فارغ التحصیل شدم. با توجه به ماهیت رشته ما که دغدغه آن تمام ارکان محیط زیست و مرتبط با سلامت است از جمله آب، خاک، هوا، غذا، اشعه و .. دانش آموختگان این رشته در تمامی زمینه ها میتوانند به صورت علمی صاحب نظر باشند و به همین علت بیشتر همکاران من در خیلی از رویدادها در سطح ملی و استانی مطرح هستتند و برای مشکلات موجود راه حل دارند.
4-نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته تخصصی و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
رشته بهداشت محیط از نظر اولویت حتی جایگاه آن در نام وارتخانه مشخص است وزارتخانه بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همه میدانند که پیشگیری از ابتلا به بیماری صرفا در سایه اقدامات بهداشتی و در راس آن بهداشت محیطی است و به نظر من با بها دادن به این رشته و راهکارهای ناب همکاران من میتوان از خیلی از مشکلات و بحرانها پیشگیری کرد و از طرفی فشارهای وارده بر درمان هم کاهش خواهد یافت.
5-ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکترای رشته تخصصی شما به چه صورت است و اینکه چه توصیه های برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکترای این رشته دارین؟
همکاران من از لحظه ای که در ابتدایی ترین مقطع که در گذشته فوق دیپلم و الان لیسانس هست فارغ التحصیل میشوند دنیای متفاوتی دارند حیطه فعالیت آنها کاملا اجتماعی و در جهت اصلاح چالشهای دنیاست و گاها تهاجمی. و ادامه تحصیل و گرفتن مدرک در مقاطع بالاتر صرفا جهت ورود به ارگانهای بالادستی و اعمال ایده و نظر در کارگروههای کلان و تصمیم گیر سلامت کاملا ضروری است برای اتخاذ نظرو تصمیم مناسب در راستای صیانت از سلامت مردم.
6-به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته رشته تخصصی شما و شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکار های عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
تنها مانع این است که علیرغم دروس فنی و تخصصی سختی که ما میخوانیم که درصد بالایی از این دروس از سرفصلهای مهندسی هست مدرک ما از علوم پزشکی است و گاهی در صنایع اجازه ورود به جایگاههای مدیریتی پیدا نخواهیم کرد صرفا به جهت عنوان مدرک اما همپای بسیاری از متخصصین فنی حرف برای گفتن و نظر برای اعمال و رفع معضل و ایده برای ارتقاء فناوری داریم. این نظر من نه از باب تعریف و نه خود برتر بینی است بلکه تجربه حضور همکارانم در این جایگاهها این دیدگاه را برای من و دوستانم ایجاد کرده است. و اعتقاد دارم با اعمال یک قانون و دستورالعمل بالادستی میتوان دیوار بین دانشگاهها را برداشت و صرفا با استفاده از نظرات مفید هر کس در هر رشته و مقطع تحصیلی میتوان تحولی مفید ایجاد کرد.
7-سطح علمی رشته تخصصی خود در دانشگاه به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها چطور ارزیابی می کنید؟
با نگاهی به سامانه علم سنجی دانشگاه مشاهده خواهید کرد که 4 نفر از اعضای هیات علمی گروه بهداشت محیط جزو 20 نفر اول دانشگاه در تولید علم و مقاله هستند من و همکارانم داور و عضو هیات تحریریه بسیاری از مجلات معتبر در سطح ملی و بین المللی هستیم.
8-در صورتی که موردی در سوالات بیان نشده لطفا در اینجا بیان کنید.
علاوه بر فعالیتهای علمی من و همکاران گروه با هدف اعمال نظر در جهت بهبود کیفیت زندگی همشهریانمان در بسیاری از کارگروههای سایر ادارات مثل شهرداری، استانداری، محیط زیست، آموزش و پرورش و ... هم حضور پیدا میکنیم و سعی میکنیم با حضور فعال و نظرات موثر در راستای این هدف هم موثر باشیم.