مصاحبه با خانم دکتر عاطفه میر عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید برتر حوزه های تخصصی حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری
مصاحبه با دکتر عاطفه میر عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
1-لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاه ها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی بعنوان هیأت علمی وارد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
با سلام عاطفه میر هستم.Ph.D ژنتیک پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، که در سال 1402 به عنوان استادیار گروه ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول به خدمت شده ام.
2-لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیادهای آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
تا کنون 11 مقاله در ژورنال های معتبر خارجی به چاپ رسانده ام.که همگی ISI بوده و در نیمی از این مقالات همکاری بین المللی داشته ام. در هر سه مقطع تحصیلی معدل الف و دانش آموخته برتر بوده و همواره به مطالعه پژوهش های به روز رشته ژنتیک پزشکی علاقمند بودم.
3-طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکتری را کسب کردید و در زمان حال، اخذ مدرک دکتری تخصصی حرفه ای رشته شما را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
در سال 1392 فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بودم و در سال 1396 وارد دوره دکتری تخصصی شدم و سال 1402 مقطع دکتری تخصصی را هم به پایان رساندم. با توجه به پیشرفت هایی که در این علم در زمینه تشخیص و درمان بیماری ها در حال ظهور است به دانشجویان ارشد این رشته توصیه می کنم در دکتری این رشته ادامه تحصیل داشته و پاسخگوی نیاز کشور در این زمینه باشند.
4-نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته تخصصی و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
علیرغم اهمیت ویژه این علم در پیشگیری بیماری ها و تشخیص بیماری های ژنتیکی و با توجه به نرخ بالای اختلالات ژنتیکی در ایران ، متاسفانه این رشته آنطور که باید جای خود را در کشور پیدا نکرده است.
5-ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری رشته تخصصی شما به چه صورت است و اینکه چه توصیه هایی برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری این رشته دارید؟
با توجه به اهمیت علم ژنتیک در زمینه تشخیص و پیشگیری از بیماری ها و بعضاً پیشرفت هایی که در زمینه ژن درمانی و سلول درمانی بیماری ها در حال ظهور است، به علاقمندان این رشته توصیه می کنم با انگیزه و مصمم ادامه تحصیل دهند تا در کنارهم به نیازهای کشور در این زمینه پاسخگو باشیم.
6-به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته تخصصی شما و شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکارهای عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
مشکل عمده ای که ممکن است در حوزه صنعت با آن رو به رو باشند، تامین مالی است.اما به طور کلی فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد با مشکل نبود ردیف شغلی مشخص در سازمان ها رو به رو هستند.
7-سطح علمی رشته تخصصی خود در دانشگاه به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها چطور ارزیابی می کنید؟
خوشبختانه گروه ژنتیک دانشکده پزشکی از اساتید برجسته ای همچون جناب آقای دکتر طاهری بهره مند است که ایشان یکی از 10 نفر برتر اساتید ژنتیک پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند و این افتخاری برای گروه ژنتیک و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می باشد.
8-در صورتی که موردی در سوالات بیان نشده لطفاً بیان کنید.
از اینکه وقت خود را در اختیار من قرار دادید متشکرم. با آرزوی موفقیت برای همه دانشجویان عزیز.