مصاحبه با سرکار خانم سمیه جهانی،کارشناس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری
هدف از انجام این مصاحبه آشنایی با دانش، تجربهها و مهارتهای کارشناسان در حوزه تحقیقاتی است.

1.لطفاً در مورد سابقه کاری خود در حوزه پژوهش توضیح دهید. چه پروژههایی را انجام دادهاید؟
اینجانب دانش آموخته رشته میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد هستم.
از سال 1388 در مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به عنوان کارشناس آزمایشگاه و از سال 1393 الی 1400 به عنوان مدیر اجرایی مجله international journal of infection مشغول به کار بوده ام. در حال حاضر به عنوان کارشناس مسئول برگزاری طرح های بیواکی والانسی دانشگاه، کارشناس مسئول بخش میکروبی بیوبانک پژوهشکده، کارشناس مسئول ارزشیابی سالانه مرکز، کارشناس هسته پژوهشی سلامت زنان و باروری در پژوهشکده فعالیت دارم. فعالیت های تحقیقاتی اینجانب به عنوان مجری و همکار در طرح های تحقیقاتی مصوب دانشگاه، چاپ مقالات ISI و PubMed به عنوان نویسنده اول، نویسنده مسئول و ... می باشد.(لینک Google Scholar).
همچنین در سال های 1398،1394 و 1400 موفق به کسب عنوان پژوهشگر برتر حوزه معاونت و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شده ام.
2.آیا تجربهای در همکاری با تیمهای پژوهشی مختلف داشتهاید؟ چگونه با چالشها در این زمینه مقابله کردهاید؟
با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پروژه های تحقیقاتی همکاری کردم.اعضای یک تیم خوب، باید در حوزههای مختلفی مهارت داشته و متخصص باشند. پس از تشکیل یک تیم باید تمامی اعضا درک درستی از وظایف خود داشته باشند. این وظایف باید بهصورت کتبی نوشته شده و طرفین بر سر آن توافق کنند. عدم توافق زمینهساز ایجاد مشکلات مختلفی خواهد شد.
3.چه اقداماتی برای حل مشکلات عملیاتی و ارتقای کیفیت پژوهش انجام دادهاید؟
تشکیل هسته های پژوهشی مختلف و برگزاری کارگاه های پژوهشی-آزمایشگاهی در پژوهشکده سلولی و مولکولی و همکاری گروهی کارشناسان پژوهشکده با هسته های پژوهشی باعث ارتقای کیفیت پژوهش شده است.
4. با چه تکنیکهای آزمایشگاهی آشنایی دارید؟
تکنیک های مولکولی (شامل: استخراج DNA/RNA, PCR, Real-time PCR, و الکتروفورز)، کشت میکروب و تست های میکروبی شامل MIC و دیسک دیفیوژن، ELISA
5.آیا این تکنیکها را در پروژههای تحقیقاتی به کار بردهاید؟
بله. در پروژه های تحقیقاتی که انجام داده ام این تکنیک های آزمایشی کاربرد داشته است.
6.به نظر شما استفاده از چه ابزارهایی در حوزه تحقیقاتی به زودی رایج خواهد شد؟ چگونه خود را برای این تغییرات آماده میکنید؟
امروزه با پیشرفت علوم زیستی، استفاده از نرمافزارهای بیوانفورماتیکی اهمیت ویژه ای دارد. ابزارهای هوش مصنوعی به سرعت در حال تغییر روش انجام تحقیقات در تمامی رشتهها هستند. این ابزارها به پژوهشگران کمک میکنند تا فرآیند تحقیق را بهینه کرده و به نتایج دقیقتری دست یابند. با شرکت کردن در کارگاه های آموزشی هوش مصنوعی و کاربرد آن در پژوهش و بروز کردن اطلاعات مرتبط می توان بستری مناسبی برای مطالعات تحقیقاتی فراهم کرد.
comment