مصاحبه با سرکار خانم نرگس اربابی ،کارشناس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری
هدف از انجام این مصاحبه آشنایی با دانش، تجربهها و مهارتهای کارشناسان در حوزه تحقیقاتی است.

1.لطفاً در مورد سابقه کاری خود در حوزه پژوهش توضیح دهید. چه پروژههایی را انجام دادهاید؟
پس از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد ژنتیک ، در سال 1390 به عنوان کارشناس مسئول دستگاه فلوسایتومتری در مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول به کار شدم. در این دوران، ضمن مسئولیت انجام آزمایشات بالینی و تحقیقاتی فلوسایتومتری، در بیش از دهها طرح تحقیقاتی و پایاننامههای مختلف مشارکت داشتم. از سال 1400، به عنوان کارشناس رابط آزمایشگاه جامع تحقیقات و شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی(Labsnet)، مسئول ارزشیابی آزمایشگاه جامع و مدیر اجرایی مجله International Journal of Infection هستم و همچنین از سال 1403، به عنوان کارشناس مسئول مرکز تحقیقات ایمونولوژی بالینی در کنار سایر مسئولیتها ایفای نقش میکنم. حاصل این فعالیتهای پژوهشی، دو طرح تحقیقاتی به عنوان مجری وهمکاری در بیش از ده طرح تحقیقاتی و پایاننامه مصوب دانشگاه است.
2. آیا تجربهای در همکاری با تیمهای پژوهشی مختلف داشتهاید؟ چگونه با چالشها در این زمینه مقابله کردهاید؟
بله، در طول سالها تجربه کاری، همواره با تیمهای پژوهشی مختلف از رشتههای گوناگون همکاری داشته و در انجام پروژههای تحقیقاتی مختلف مشارکت داشتم.
3. چه اقداماتی برای حل مشکلات عملیاتی و ارتقای کیفیت پژوهش انجام دادهاید؟
برای حل مشکلات عملیاتی و ارتقای کیفیت پژوهش، همواره تلاش کردهام تا از بهروزترین ابزارها و تکنیکها استفاده کنم. برای بهبود دقت و سرعت در آزمایشها، استانداردهای دقیقتری را برای دستگاه فلوسایتومتری استفاده کردم و آموزشهای لازم را ارائه دادم.
4. با چه تکنیکهای آزمایشگاهی آشنایی دارید؟
با توجه به زمینه تخصصی من در ژنتیک ، آشنایی و تجربه عملی در تکنیکهای مختلف آزمایشگاهی دارم. از جمله این تکنیکها میتوان به PCR، ELISA و کشت سلول،کلونینگ و فاژ دیسپلی اشاره کرد. همچنین تجربه کار با دستگاههای پیشرفته مانند دستگاههای فلوسایتومتری، Real-time PCR را دارم.
5. آیا این تکنیکها را در پروژههای تحقیقاتی به کار بردهاید؟
بله، تمامی تکنیکهای ذکر شده را در پروژههای تحقیقاتی مختلف به کار بردهام. بهعنوان مثال، در آزمایشات تشخیصی بالینی برای تحلیل و شناسایی انواع CD مارکرها از فلوسایتومتری و در پروژههای تحقیقاتی از تکنیکهای ELISA و PCR و فلوسایتومتری استفاده کردهام.
6. به نظر شما استفاده از چه ابزارهایی در حوزه تحقیقاتی به زودی رایج خواهد شد؟ چگونه خود را برای این تغییرات آماده میکنید؟
به نظر من، با پیشرفتهای سریع در زمینههای بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی، ابزارهایی مانند دستگاههای تحلیل ژنوم پیشرفته، تکنیکهای CRISPR برای ویرایش ژن، و همچنین نرمافزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای آزمایشگاهی به زودی رایج خواهند شد. برای آمادگی با مطالعه مقالات علمی جدید، شرکت در کارگاهها و دورههای تخصصی آموزشی در زمینههای مختلف اطلاعات خود را به روز نگه میدارم.
comment