مصاحبه با دکتر محدثه چهکندی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید حوزه های تخصصی حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری
مصاحبه با دکتر محدثه چهکندی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
1-لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاه ها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی بعنوان هیأت علمی وارد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
اینجانب محدثه چهکندی دکترای فیزیولوژی پزشکی و فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشم. بنده در آبان ماه 1400 به عنوان هیئت علمی پژوهشی و با مرتبه استادیاری در مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول به کار شدم.
2-لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیادهای آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
چاپ چندین مقاله در ژورنال های معتبر خارجی و ده ها خلاصه مقاله در همایش های داخلی و بین المللی و نیز داوری در 2 ژورنال معتبر خارجی ماحصل فعالیت بنده تا این زمان می باشد. به علاوه بنده در ماه های آغازین شروع به کار به عنوان معاون پژوهشی پژوهشکده سلولی و مولکولی در بیماری های عفونی درراه اندازی هسته های پژوهشی و پیگیری جلسات مربوطه مشارکت داشته و همچنان مشغول به ادامه خدمت هستم.
طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکتری را کسب کردید و در زمان حال، اخذ مدرک دکتری تخصصی حرفه ای رشته شما را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
یکسال بعد از گذراندن دوره کارشناسی ارشد وارد دوره دکترا شدم.با توجه به اینکه رشته فیزیولوژی جزو رشته های علوم پایه به شمار می رود و تمام دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی در تمامی رشته های زیر مجموعه خود درس فیزیولوژی را به عنوان یکی از دروس پایه ارائه می دهند، به نظر می رسد ادامه تحصیل در این رشته لازم باشد.
3-نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته تخصصی و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
توجه و اهمیت به علوم پایه چه در آموزش و چه در پژوهش قطعا سطح علمی دانشگاه و مقالات را ارتقا خواهد داد.
4-ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری رشته تخصصی شما به چه صورت است و اینکه چه توصیه هایی برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری این رشته دارید؟
در صورت علاقه مندی دانشجویان و با توجه به گسترده بودن مطالعات حوزه فیزیولوژی در فیلد های مختلف ادامه تحصیل در این رشته خالی از لطف نخواهد بود.
5-به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته تخصصی شما و شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکارهای عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
در حال حاضر فارغ التحصیلان این رشته بیشتر در بخش های آموزشی و پژوهشی دانشگاه های سراسر کشور مشغول به کار هستند، هرچند به نظر می رسد با توسعه شرکت های دانش بنیان در فیلد های مختلف نیازمندی ها به این رشته افزایش یافته است.
6-سطح علمی رشته تخصصی خود در دانشگاه به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها چطور ارزیابی می کنید؟
در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد و امید است در آینده در مقطع دکتری نیز امکان ادامه تحصیل برای علاقه مندان فراهم شود.هرچند در حوزه پژوهش بنظرم هیچ محدودیتی برای تحصیل و خدمت وجود ندارد.