مصاحبه با دکتر بیتا مودی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
_2.jpg)
هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید حوزه های تخصصی حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری
- لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاه ها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی بعنوان هیأت علمی وارد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
اینجانب بیتا مودی، کارشناسی و کارشناسی ارشد بیوشیمی، دکتری تخصصی علوم تشریح گرایش بافت شناسی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اخذ نمودم، از سال 98 به عنوان عضو هیأت علمی و با مرتبه استادیار در مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و همچنین گروه بافت شناسی دانشکده پزشکی مشغول به فعالیت های پژوهشی و آموزشی می باشم.
- لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیادهای آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
چاپ بیش از 40 مقاله در ژورنال های خارجی و داخلی و بیش از 20 خلاصه مقاله در همایش های داخلی و خارجی و همکاری در حدود 40 طرح پژوهشی و پایان نامه در دانشگاه ماحصل فعالیت های پژوهشی اینجانب می باشد. عضو هیات تحریریه و داور 4 مجله داخلی و خارجی بوده و بیش از هزار ساعت حضور و تدریس در کارگاه های داخلی و بین المللی مختلف داشته ام. از سال 98 تا کنون در کنار اساتید و همکاران محترم گروه علوم تشریح و بافت شناسی، تدریس دروس مرتبط در بسیاری از رشته های دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، توانبخشی، بهداشت داشته ام.
- طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکتری را کسب کردید و در زمان حال، اخذ مدرک دکتری تخصصی حرفه ای رشته شما را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
پنج سال پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد وارد دوره دکتری شدم. در این فاصله مشغول فراگیری و مشارکت در پروژه های تحقیقاتی در گروه و مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بودم.اهمیت و ضرورتی که رشته علوم تشریح در زمینه آموزش نیروی انسانی متخصص برای انجام فعالیت حرفه ای در زمینه بافت شناسی و نیروی لازم برای موسسات آموزشی و پژوهشی و تربیت نیروی متخصصی که سطح سلامت جامعه را ارتقا می دهد، دارد، لذا نیاز زیادی در کشور و دنیا به این رشته و گرایش های آن وجود دارد.رشته علوم تشریح مادر بسیاری از رشتههای پایه علوم پزشکی شناخته میشود، بطوریکه سایر شاخههای علوم پایه پزشکی به تدریج از این رشته نشات گرفتهاند. علوم تشریح در زمینه مطالعه و تشریح ساختمان بدن انسان است و به بررسی میکروسکوپی و ماکروسکوپی بافتها و اندامهای بدن میپردازد.با توجه به اهمیت این رشته، معمولا داوطلبانی که دارای رتبههای برتر و معمولا دو رقمی هستند میتوانند وارد دانشگاههای دولتی شوند.
- نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته تخصصی و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
با پیشرفت سریع آموزش پزشکی در دهه های اخیر این رشته از حالت تشریحی محض خارج شده و به صورت کاربردی و بالینی درآمده است و دروس بیولوژی سلولی ، تکنیک الکترون هیستوشیمی ، میکروسکوپی ، کشت سلولی ، مورفومتری و غیره به علوم تشریحی اضافه شده است. در نتیجه دسترسی به سخت افزار ها و نرم افزارهای کاربردی در این حیطه جزو ضروریات آموزشی و پژوهشی می باشد.
- ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری رشته تخصصی شما به چه صورت است و اینکه چه توصیه هایی برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری این رشته دارید؟
بازارکار گرایش های علوم تشریح همچون سایر رشتههای پایه در ایران و سایر نقاط جهان از جایگاه بسیار خوبی برخورداراست. برای موفقیت در بازارکار هر رشتهای توانایی و تخصص در آن رشته اهمیت بالایی دارد .آینده شغلی دکترای رشته های علوم تشریح و حتی ارشد بسیار عالی است و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند بدون هیچ نگرانی از آیندهشغلی خود، درحوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و خدماتی کارکنند. چنانچه دانشجویان عزیز به علوم سلولی و مولکولی، مهندسی بافت و پزشکی باز ساختی علاقه دارند، می توانند به این رشته ورود کنند.
- به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته تخصصی شما و شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکارهای عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
پیشرفتهای علمی بشر حتی یک لحظه هم متوقف نمیشود. این پیشرفتها را به طور مداوم و در زمینههای گوناگون شاهد هستیم؛ به گونهای که هر روز با دستاوردهای جدیدی در علوم مختلف مواجه میشویم. یکی از این علوم که به شدت مورد توجه کشورها و مراکز علمی جهان است، علوم سلولی و بافتی میباشد و پیشرفتهای زیادی در زمینه پیوند اعضای آسیب دیده بدن انسان به وجود آورده است. شایان ذکر است که علیرغم پیشرفتهای روزافزون علوم سلولی و بافتی در جهان، هنوز این تخصص ها در ایران جوان محسوب میگردند و فضای بسیار زیادی جهت پیشرفت و آینده سازی دارد. در این راستا و با توجه به اهمیت این شاخه از دانش، نیاز به راه اندازی شرایط، امکانات و تجهیزات مرتبط با علوم سلولی و بافتی می باشد.
- سطح علمی رشته تخصصی خود در دانشگاه به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها چطور ارزیابی می کنید؟
هم اکنون با توجه به پتانسیلهای بالقوه و بالفعل موجود در گروه بافت شناسی و علوم تشریح از نظر کادر هیئت علمی و امکانات و فضای آزمایشگاهی پتانسیل خوبی جهت پیشرفت این رشته در دانشگاه وجود دارد، با همکاری مسئولین محترم دانشگاه در راستای تاسیس و راه اندازی مقطع دکتری گرایش های علوم تشریح برای غنای گروه و کارهای علمی تلاش می کنیم.
هرگونه سوالی در رابطه با مصاحبه داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.