مصاحبه با دکتر ام البنین شهرکی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

هدف از مصاحبه:
- آشنایی دانشجویان با اساتید برتر حوزه های تخصصی حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- استفاده از رهنمودها و تجربیات اساتید
- ارتباط بیشتر با اساتید دانشگاه
- افزایش آگاهی دانشجویان از امکانات و سطح علمی دانشگاه
- مشکلات ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری
مصاحبه با دکتر ام البنین شهرکی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- لطفا خودتان را معرفی کرده و رشته، دانشگاه ها و مدرک تحصیلی خود را تشریح نمایید. جنابعالی از چه سالی بعنوان هیأت علمی وارد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شدید و در سال ورود سطح علمیتان در چه مرتبه ای بود؟
اینجانب ام البنین شهرکی، کارشناسی و کارشناسی ارشد شیمی، دکتری تخصصی شیمی دارویی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز اخذ نمودم، از سال 96 به عنوان عضو هیأت علمی با مرتبه استادیار در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشغول به کار شده ام.
- لطفا در رابطه با آمار تحریر مقالات، کسب مدارج و عناوین علمی و سطح همکاری با ژورنال های معتبر داخلی و بین المللی و بنیادهای آکادمیک و دانش پژوه توضیح دهید.
چاپ 32 مقاله در ژورنال های خارجی و یک مقاله در ژورنال داخلی و 17 خلاصه مقاله در همایش های داخلی و 3 خلاصه مقاله در همایش های خارجی ماحصل فعالیت های پژوهشی اینجانب می باشد.
- طی چند سال بعد از کارشناسی ارشد مدرک دکتری را کسب کردید و در زمان حال، اخذ مدرک دکتری تخصصی حرفه ای رشته شما را برای دانشجویان ارشد چطور می بینید؟
یک سال پس از کارشناسی ارشد وارد دوره دکتری شدم.
با توجه به نیازهای دارویی کشور و بروز بیماری های نوپدید نیاز زیادی در کشور و دنیا به این رشته وجود دارد.
- نظر جنابعالی در رابطه با جایگاه رشته تخصصی و راهکارهای نظری و عملی پیشنهادی جهت ارتقاء آن را تشریح فرمائید.
توجه بیشتر به صنعت داروسازی با توجه به پتانسیل های استان سیستان و بلوچستان به لحاظ همجواری با کشورهایی با پتانسیل صادرات اقلام دارویی، پوشش گیاهی خاص و منحصر به فرد و همچنین وجود دریای عمان و گونه های بکر دریایی مانند جلبک ها.
- ضرورت ادامه تحصیل در مقطع ارشد و دکتری رشته تخصصی شما به چه صورت است و اینکه چه توصیه هایی برای داوطلبان کارشناسی ارشد و دکتری این رشته دارید؟
زمینه های تحقیقاتی در این رشته شامل سنتز ترکیبات دارویی جدید و بررسی و اثبات کارایی آنها می باشد که این ترکیبات می توانند مولکول های شیمیایی کوچک یا فرمولاسیون های نانو ساختار باشند. چنانچه دانشجویان عزیز به دانش شیمی، داروسازی و فارماکولوژی علاقه دارند، می توانند به این رشته ورود کنند.
- به نظر جنابعالی فارغ التحصیلان رشته تخصصی شما و شاغل در صنعت چه موانعی بر سر راه خود خواهند داشت و راهکارهای عملی برای حذف این موانع را تشریح فرمایید.
در استان سیستان و بلوچستان متاسفانه صنایع دارویی فعال نشده اند و با شرایط فعلی تنها امکان انجام فعالیت های پژوهشی و تولید محصول در مقیاس آزمایشگاهی وجود دارد و نیاز به راه اندازی شرایط، امکانات و تجهیزات مرتبط با صنایع دارویی وجود دارد.
- سطح علمی رشته تخصصی خود در دانشگاه به چه صورتی است و آن را نسبت با بقیه دانشگاه ها چطور ارزیابی می کنید؟
در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، به دلیل عدم راه اندازی دانشکده داروسازی، امکان تحصیل در این رشته وجود ندارد، که امید داریم بنا به صلاح دید مسئولین، این دانشکده تاسیس گردد.
comment